Siirry suoraan sisältöön

Tietoa kammista

Sijainti

Kammi sijaitsee Espoon Pakankylässä lähellä Pirttimäen ulkoilualuetta. Oman auton lisäksi Kammille pääsee helposti esimerkiksi Espoon keskuksesta bussilla 246. Lähimmältä bussipysäkiltä on perille Kammille noin 800 metrin pituinen kävelymatka.

Kammin virallinen osoite on Kammitie 11. Kammitie on kuitenkin tarkoitettu pelkästään huoltoajoa ja pelastusajoneuvoja varten, eikä sitä pitkin saa ajaa kämpälle. Omalla autolla saapuvat voivat jättää auton Velskolantien varrella olevalle parkkipaikalle (osoite Velskolatie 90), josta Kammille voi kävellä joko Kammitietä tai metsän läpi kulkevaa polkua pitkin.

Varustelu

Kammilla on sähköt ja sähkövalaistus Kammilla, saunalla sekä vessoilla. Pistorasioita löytyy sekä Kammilta että saunalta. Kammin pihalla on myös pihaa valaiseva ulkovalaisin.

Kammilla ei ole juoksevaa vettä, vaan käyttövesi kannetaan kämpän pihalla olevasta kaivosta. Kesällä 2021 kaivo remontoitiin ja kaivoon lisättiin käsipumppu, joka helpottaa vedensaantia vuoden ympäri. Kaivovesi on tällä hetkellä juomakelvotonta vedestä löytyneiden bakteerien vuoksi. Vettä voi käyttää peseytymiseen, löylyvetenä ja tiskaamiseen sellaisenaan. Juomavedeksi ja ruoanlaittoon vesi soveltuu pelkästään keittämisen jälkeen.

Kammin kahdessa puuvajassa on valmiina kuivaa polttopuuta saunan lämmitystä, nuotiota ja kämpän lämmitystä varten. Kammin pihalla on nuotiopaikka, jossa nuotion tekeminen on sallittua metsäpalovaroituksen salliessa.

Kammilla on vuonna 2018 uusitut ulkovessat. Sähkövaloilla varustetut vessat löytyvät pihan reunasta.

Kammin keittiö remontoitiin kokonaisvaltaisesti vuonna 2019. Keittiöstä löytyy sähköhella kiertoilmauunilla, täysikokoinen jääkaappipakastin, kahvinkeitin ja vedenkeitin. Keittiössä on myös puuhella, jota voi hyödyntää kämpän lämmittämiseen talvisin. Keittiössä on myös perusruuanlaittovälineet sekä astiasto noin 30 hengelle, joten omia ruokailu- ja ruuanlaittovälineitä ei kammille tarvitse mukaan.

Yhteensä nukkumapaikkoja kammilla on noin 30. Kammin parvella on n. 20 patjaa ja tilaa omille makuualustoille. Parven lisäksi saunatuvassa on kerrossänky kolmelle hengelle.

Kammilla ja saunalla on sähköpatterit. Patterien lisäksi kämppää voi lämmittää tuvan varaavalla takalla tai keittiön puuhellalla. Kämppä pysyy näillä mukavan lämpimänä myös talvisilla pakkasilla.

Kammin saunaan mahtuu kerralla noin 10 saunojaa. Saunan pesuhuoneessa on puulla lämmitettävä vesipata, jolla saa lämmintä vettä suurenkin porukan pesuvesiä varten. Pesuhuoneesta löytyy myös vesiastioita ja kuuppia peseytymistä varten.

Siirry varaamaan Kammia täältä!